DIFERÈNCIES ENTRE HABITATGE TURÍSTIC I LLOGUER DE TEMPORADA

ASOCIACIÓN DE AGENTES PROFESIONALES INMOBILIARIOS - API
Respon
Avatar de l’usuari
apicasa
Entrades: 48
Membre des de: dj. maig 23, 2019 9:54 am

DIFERÈNCIES ENTRE HABITATGE TURÍSTIC I LLOGUER DE TEMPORADA

Entrada Autor: apicasa » dj. maig 23, 2019 11:14 am

DIFERÈNCIES ENTRE HABITATGE TURÍSTIC I LLOGUER DE TEMPORADA
 
La reforma de la Llei d’Arrendaments Urbans de 2013, Llei 4/2013, de 4 de juny, de mesures de flexibilització i foment del mercat del lloguer d’habitatges va excloure del seu àmbit aquells arrendaments de temporada que, encara sense ser l’arrendador un empresari, s’equipessin als turístics. En concret, l’article 5 i) de la *LAU estableix: “Queden exclosos de l’àmbit d’aplicació d’aquesta llei: …i) La cessió temporal d’ús de la totalitat d’un habitatge moblat i equipada en condicions d’ús immediat, comercialitzada o promocionada en canals d’oferta turística i realitzada amb finalitat lucrativa, quan estigui sotmesa a un règim específic, derivat de la seva normativa sectorial”.
 
  • En el lloguer d’habitatge turístic, les estades no poden superar els 31 dies, mentre que en l’arrendament de temporada es gestionen lloguers d’entre 32 dies i 11 mesos.
 
  • El lloguer de temporada està regulat en la Llei d’Arrendaments Urbans. El lloguer turístic, en canvi,  se  subjecta  al  compliment  de  la   normativa   reguladora  de  l’activitat  turística.     A Catalunya, de fet, els habitatges turístics s’han d’inscriure al Registre de Turisme.
 
  • En l’arrendament de temporada, el propietari cedeix l’ús a algú  que  ja  té  habitatge  habitual però requereix l’immoble per cobrir eventualment una necessitat d’habitatge. En l’arrendament turístic, però, el propietari cedeix a tercers l’habitatge moblat i equipat en condicions d’ús immediat, amb una finalitat lucrativa. Aquest habitatge, a més, és comercialitzat o promocionat en canals d’oferta turística.
 
No obstant això, dedicar el teu habitatge a ús turístic té alguns inconvenients, per aquest motiu, cada vegada hi ha més persones que es decanten pel lloguer de temporada:
 
  • Com a propietari, et convertiràs en el titular d’una activitat econòmica i respondràs per ella (encara que pots cedir la gestió a una empresa, ja sigui persona física o jurídica).
 
  • Estaràs obligat a realitzar la corresponent comunicació prèvia d’inici d’activitat davant l’ajuntament, subscrita per tu i per l’empresa que gestioni l’habitatge, si s’escau.
 
  • Hauràs assegurar-te que no està prohibit per l’ordenació d’usos del sector on es trobi ni pels estatuts de la comunitat inscrits en el Registre de la Propietat.
 
 
 
Antonio Gavín
President
 
 
 
ASOCIACIÓN DE AGENTES PROFESIONALES INMOBILIARIOS – API
902 382 382 – C\ Bailén, 136-138 local 2 bis - 08037 BARCELONA
www.api.casa  – asociacion@API-peritos.com

Respon

Qui està connectat

Usuaris navegant en aquest fòrum: No hi ha cap usuari registrat i 1 visitant